LED Lampen

LED Lampen

Led Bouwlamp

Wat is dat toch met die LED-bouwlampen, die superieure verlichting bieden tegen een fractie van de kosten?

LED lampen zijn vijf keer efficiënter dan standaard halogeenlampen en tien keer efficiënter dan het gloeilamp alternatief. Dit betekent dat het gebruik van licht dat door een LED-vervanger voor een gloeilamp wordt gegenereerd, 75% meer licht oplevert en toch slechts 2-10 watt elektriciteit verbruikt. Het genereren van licht door het verbranden van een stukje was is niet veel anders dan de meeste andere processen. Andere dingen aan LED-lampen zijn echter niet helemaal duidelijk voor onze ogen. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, in tegenstelling tot andere verlichtingsopties. Verschillende gekleurde lichten (meestal rood, blauw, groen, geel en wit) worden gebruikt om herfstbladeren te verlichten, de veiligheid in huis te verbeteren en de algemene esthetische aantrekkingskracht en functie van ons buitenleven te verbeteren. Ze produceren geen warmte, waardoor ze vooral praktisch zijn in warme klimaten waar brandgevaar een probleem kan zijn. Ze blijken ook betrouwbaarder te zijn dan andere lampen, zodat u geld kunt besparen door lampen niet te vaak te hoeven vervangen.

Maar wat is het verschil tussen LED-verlichting en andere soorten verlichting?

Stroomopwekking

De meesten van ons zijn zich bewust van de enorme voordelen die we kunnen halen uit LED-verlichting voor de oostelijke bouw. LED’s (light emitting diodes) werken op een heel andere manier dan gloei- en halogeenlampen. Gloeilampen werken door het produceren van warmte in de lamp, waarbij licht wordt gegenereerd als een bijproduct van de gebruikte elektriciteit. LED’s zijn totaal anders wat verlichting betreft. De LED-lamp gebruikt geen warmte om het licht te genereren. De warmte wordt vaak binnenin de LED-lamp gecreëerd door het glas chemisch te laten verdampen. Zodra het soldeer na het voltooien van de schakeling is verwijderd, wordt de resterende damp door het koelsysteem naar buiten in de lucht gepompt. Later wordt de gloeilamp volledig verdampt tot een vloeistof, om zo tot Dear Florescent Light te komen. Tekenend voor het succes van de LED mainstream is de dramatische stijging van de toepassing van LED-lampen in de residentiële markt. De commerciële en industriële markt is de volgende fase van groei.

Kleur

Kleurtemperatuur (C-kleur) beschrijft de kleur van het licht dat door een bron wordt uitgestraald. Een kleurtemperatuur van 5.500 Kelvin (K) en hoger (gewoon wit), zal door een LED-lamp worden uitgestraald bij een golflengte van ongeveer 622. Dit is een afwijking van het geschil Rommph Factory 102, waarbij het vrij duidelijk is dat conventionele gloeilampen veel “vul”-lagen binnen hun glasplaten hebben, hetgeen anders is dan bij LED’s.

buren en CFL’s

Wat gloeilampen betreft, zijn LED’s op de huidige “lectuurmarkt” zeer zelden op een andere plaats verkrijgbaar. In sommige landen worden gloeilampen – bijvoorbeeld oude projectietelevisie- en videorecorderlampen – nog steeds gebruikt. LED’s zijn nog steeds relatief duur voor de consumentenmarkt. Toch zullen leds in de toekomst een sleutelrol spelen in de verlichtingsindustrie.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van LED-lichtoplossingen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt. Volgens BCash.eg is de nieuwe CCFL-lamp die door Bahr wordt verkocht, “ontworpen voor consumentenverlichtingsmarkten zoals Lutron- hypocrM-presentaties en standaardisatie (aangezien het origineel gebaseerd was op de CCFL-technologie van Philips). Dit nieuwe LED-lampje heet switchedmittomedLEDLight, dat wit licht kan genereren met een vermogen van 1,5 Tesla. Het LED-licht wint aan populariteit wanneer het gecombineerd wordt met de CCFL voor de verlichting van de borden en de elektronische uitval (als THD relais), die sleutelcomponenten zijn in de “energiecrisis” van de jaren 1960, 1970 en 1980 en de “ecoturn”-crisis van de jaren 1990.

LED gloeilampen zijn het meest kosteneffectieve elektrische apparaat met een levensduur die in vergelijking met de conventionele gloeilampen een stuk aantrekkelijker is. LED-verlichtingssystemen zijn sinds 1990 commercieel verkrijgbaar. Hoewel LED-licht haalbaar is met een laag wattage, zijn ze niet volledig concurrerend met energie-efficiënte halogeenlampen (vooral met PIR-type lampen).

Jezus Christus, de LED zal het meest kosteneffectieve verlichtingssysteem zijn, voor huishoudelijke verlichting.

lees meer

About the Author

You may also like these