5 manieren om je tweedehands boekenkast op te ruimen en te organiseren

Maak een visuele inventaris van je boeken.

Als je je huis binnenloopt, kijk dan even rond en maak een notitie van wat je momenteel hebt. Heeft u te veel studieboeken? Geen boeken over tuinieren? Misschien moet u een paar boeken van uw plank halen – u weet maar nooit, misschien staan ze al jaren stof te vangen.

Hoewel het een goed idee is om uw boeken af en toe op te ruimen, is het consequenter om eens per maand een visuele inventarisatie te maken. Het zal u helpen om op de hoogte te blijven van uw bezittingen, en het geeft u ook een kans om sommige boekenplanken te reorganiseren als dat nodig is. Deze visuele inventaris helpt u ook om te bepalen welke boeken u misschien moet vervangen door nieuwe edities, waarmee u rekening kunt houden bij uw budgetteringsbeslissingen.

Tweedehandse boekenkast

Zet alles op zijn plaats

Als je planken uit hun voegen barsten en je geen plaats meer hebt op de planken, is het misschien tijd om creatief te worden. Zet wat dozen bij elkaar en maak een nieuwe plank. Als je een hoek hebt, zet daar dan wat planken neer, zodat je de ruimte kunt uitbreiden zonder een enorm deel van de muur in beslag te nemen.

Je kunt ook je boeken op de planken reorganiseren. Misschien wilt u wat zwaardere boeken eruit halen en de boeken die u het vaakst gebruikt naar voren halen. Als u te weinig ruimte hebt, kunt u overwegen een aantal van uw boeken online te verkopen. U kunt uw boeken ook per onderwerp ordenen, zodat u gemakkelijker vindt wat u zoekt.

Vergeet de basis niet, afstoffen en oppervlakken schoonvegen.

Als u dat al een tijdje niet hebt gedaan, stof dan de oppervlakken in uw huis af, veeg tafels en oppervlakken af met een stofdoek en/of spuit stof weg met een spuitbus met luchtzuiverende spray. Vergeet niet de onderkant van uw planken, de hoeken van uw bureaulades en de planken waar uw potten en pannen staan. Het is gemakkelijk om er een gewoonte van te maken deze dingen te vergeten, vooral als u altijd haast hebt. Maar als je niet op de kleine dingen let, kun je op een dag een puinhoop hebben – bijvoorbeeld als je geen spatel kunt vinden om een restje macaroni met kaas van de bodem van de pan te schrapen.

Sorteren op onderwerp en kleurcodering toevoegen.

Als u door uw boeken gaat, neem dan de tijd om ze op onderwerp te sorteren. Als u een grote verzameling over een bepaald onderwerp hebt, kunt u een map of label maken dat u op uw boekenplank kunt bewaren en waarnaar u kunt verwijzen als u een vraag hebt. Zo kunt u onderweg gemakkelijker de informatie vinden die u nodig hebt. U kunt ook een gekleurde marker aanbrengen op de ruggen van boeken over een bepaald onderwerp, zodat u ze gemakkelijker kunt terugvinden. U kunt bijvoorbeeld de ruggen van boeken over koken, huishouden en tuinieren met verschillende kleuren labelen, zodat u uw handen niet van het stuur hoeft te halen om ze te vinden.

Wees niet bang om te zuiveren.

Als je te weinig ruimte op de plank hebt of je hebt het gevoel dat je boeken te zwaar zijn om te beheren en je moet bezuinigen, ruim je boeken dan op. Je kunt ze online verkopen of aan een vriend geven. Zuiveren helpt je om je boeken op orde te krijgen, en het is ook een goede manier om je boekenplank op te ruimen als je er niet veel mee doet. Als je niet veel vrienden hebt, kun je ook boeken per genre sorteren en de boeken houden die je regelmatig gebruikt en in goede staat houdt. Als u uw boekenplank wilt inkrimpen en opruimen, kunt u een paar eenvoudige tips gebruiken. Boeken die niet veel gebruikt worden, te zwaar zijn en niet goed op je boekenplank passen, moet je meteen opruimen. Als u uw boeken opruimt, kunt u het geld dat u bespaart besteden aan andere huishoudelijke projecten of aan een nieuw boek.

Laatste gedachten.

Het opruimen en organiseren van uw boeken kan u helpen uw leven te vereenvoudigen, een rommelvrije omgeving te creëren en in een oogwenk te vinden wat u zoekt. Door een paar opruimtips te kiezen en consequent toe te passen, kunt u uw boekenkast opruimen en ordenen en een efficiënter, rommelvrij huis creëren.

Er zijn twee manieren om je gebruikte boekenkast op te ruimen en te organiseren. De ene is om een paar organisatietechnieken te kiezen en ze consequent te gebruiken. De tweede manier is om je boekenkast zo vaak als je kunt op te ruimen. Dit zal u helpen om items op te ruimen voordat ze zich opstapelen en een puinhoop creëren waar u niet mee om wilt gaan.

Er zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het opruimen en organiseren van je tweedehands boekenkast. De belangrijkste is om consequent te zijn. Als u uw boekenkast niet regelmatig opruimt en uw boeken niet ordent, zullen ze uw boekenkast vullen en rommel in uw huis creëren.

About the Author

You may also like these